Home / وبلاگ / پزشکی / تغذیه در دوران بارداری

تغذیه در دوران بارداری


یکی از مهم ترین وظایف خانم ها در طی دوران بارداری حفظ سلامتی خود و جنین شان، با داشتن تغذیه سالم در این دوران می باشد. انتخاب های صحیح در تغذیه بارداری به بهبود رشد و تکامل جنین کمک می کند.

بر خلاف تصور خیلی از افراد که فکر می کنند در دوران بارداری باید انرژی فراوانی دریافت کنند، دریافت کالری شما باید روزانه به طور متوسط ۳۰۰ کالری بیش از آنچه که قبل از بارداری مصرف می کردید، باشد. هر چند که ممکن است در ماه های اول بارداری حالت تهوع و استفراغ برای شما مشکلاتی ایجاد کند، سعی کنید رژیم متعادلی داشته باشید و ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری را دریافت نمایید.

‍ برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز، انواع متنوعی از غذاها را بخورید.
مصرف روزانه
۷ تا ۱۱ واحد نان و غلات

۳ تا ۴ واحد میوه

۴ واحد یا بیشتر سبزیجات

۳ واحد لبنیات

۳ واحد از منابع پروتئینی (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ یا مغز دانه ها)

توصیه می گردد.

میزان کمی از چربی ها و شیرینی ها را دریافت نمایید.

‍ در دوران بارداری، روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم از رژیم خود دریافت نمایید.
به این منظور روزانه حداقل ۴ واحد لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم بخورید.

سبزیجات برگ سبز، کشمش، بادام، پسته، بادام زمینی و گردو است.

بهترین منابع کلسیم لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر، کشک و قره قوروت و نیز غذاهای دریایی است.
سایر منابع کلسیم شامل :

سبزیجات برگ سبز، کشمش، بادام، پسته، بادام زمینی و گردو است.

بهترين زمان مصرف ويتامين ها و املاح معدني جهت جذب بهتر در دوران بارداری :
آهن

بعد از شام (جذب آن قبل از غذا بهتر است ولي به دليل مشكلات گوارشي بعد از غذا توصيه مي شود)
قبل از خواب (تا مدت بيشتري در بدن بماند)
افزايش جذب با ويتامين ث مثل مركبات
با چاي قهوه و لبنيات ١-٢ ساعت فاصله داشته باشد.
كلسيم
با چاي قهوه و لبنيات ١-٢ ساعت فاصله داشته باشد.
ترجيحا شب قبل از خواب مصرف نشود (در طول روز مصرف آب و فعاليت بدني مانع از رسوب كلسيم در كليه مي شود)
همراه يك ليوان كامل آب
امگا٣:
بعد از غذا (غذاي چرب جذب آن را افزايش مي دهد)
ويتامين D, E, K, A:
بعد از غذا (ويتامينهاي محلول در چربيند و غذاي چرب جذب آنها را افزايش مي دهد)
مولتي ويتامين ها:
بعد از غذا
ويتامين B, C:
معمولا هر زماني مي توان مصرف كرد. محلول در آب هستند.

لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود.

مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند.

 

About fabrikala